Νέα

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2017

- Πτήσεις γνωριμίας για μέλη & επισκέπτες καθημερινά σε ώρες λειτουργίας κρατικού αερολιμένα Ιωαννίνων (LGIO).


- Συμμετοχή στο κόστος πτήσεων για μέλη & επισκέπτες με 1 ευρώ ανά λεπτό πτήσης και δωρεάν ο χρόνος ανεμοπορίας με το μηχανοκίνητο ανεμόπτερο περιήγησης για τα μέλη με σβηστό κινητήρα!!


- Δωρεάν εγγραφή μελών με ετήσια συνδρομή έτους για το 2017 στα 15 ευρώ.


- Πληροφορίες: τηλ 6973001019 , στα emails 

 

johndimos  at  gmail.com &  ioanninaeroclub  at  gmail.com

 

και στο facebook (Αερολέσχη Ιωαννίνων).

Nέο Δ.Σ

Η Κατανομή των θέσεων στο νέο Δ.Σ. από 6/8/16 έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ(προεδρος)
ΛΙΟΝΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (γεν γραμματεας)
ΠΑΠΑΖΩΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (αντιπροεδρος)
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (ταμιας)
ΚΟΛΙΟΣ ΠΑΝΟΣ(μελος)
ΦΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(μελος)
ΞΕΡΓΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ(μελος)

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
Αναπληρωματικό μέλος
Αναπληρωματικό μέλος
Αναπληρωματικό μέλος

Πρόσκληση εγγραφής νέων μελών στην Αερολέσχη Ιωαννίνων

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

H Αερολέσχη Ιωαννίνων στην αεροπορική εκδήλωση του Ιουνίου παρ' όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε μέχρι τελευταία στιγμή, έδωσε για πρώτη φορά στο κοινό μετά από πολλά χρόνια την δυνατότητα σε 40 μικρούς και μεγάλους φίλους να γνωρίσουν το αεροπλάνο και να πετάξουν με ελαφρά αεροπλάνα τύπου Cessna 172 &182 πάνω από την όμορφη πόλη μας.
Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της αεροπορικής εορτής, την ΑΟPA Eλλάς , τα πληρώματα των αεροσκαφών που ανταποκρίθηκαν παρά τις δυσκολίες που γνώριζαν ότι θα αντιμετωπίσουν και τους λίγους χορηγούς μας για την μικρή αλλά πολύτιμη βοήθειά τους. Λυπούμαστε γι αυτούς που έπρεπε να παρευρεθούν αλλά δεν τίμησαν την εκδήλωση.
Εννοείται πως όταν θα υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον από τα μέλη, μπορούμε ένα οποιοδήποτε Σαβ/κο να φιλοξενήσουμε και πάλι στο υπόστεγό μας ένα ελαφρύ αεροπλάνο για πραγματοποίηση πτήσεων γνωριμίας.
Η έκπληξη όμως για πολλούς φίλους είναι πως το μηχανοκίνητο ανεμόπτερο περιήγησης της Αερολέσχης μετά από αρκετά χρόνια καθήλωσης του, βρέθηκε και πάλι στον αέρα και σηματοδοτεί σύμφωνα με τους καινούργιους κανονισμούς ένα νέο ξεκίνημα για την Αερολέσχη μας η οποία θα διαθέσει κατά προτεραιότητα τον χρόνο πτήσεων σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στην προσπάθεια αυτή καλούμε όλους τους φίλους και φίλες που αγαπάτε γενικά ότι έχει σχέση με την αεροπορία και αεραθλητισμό, ενώ θέλετε κάτι καλύτερο για τα αεροπορικά δεδομένα του τόπου μας να έρθετε κοντά μας και να βοηθήσετε ο κάθε ένας όπως μπορεί ώστε να προσπαθήσουμε και γιατί όχι να απαιτήσουμε από όλους τους αποκαλούμενους υπεύθυνους που μιλούν για ανάπτυξη ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Στο παραπάνω πνεύμα και με γνώμονα την προσέλκυση νέων μελών η Αερολέσχη ανακοινώνει :
Α) ότι συνεχίζεται η δωρεάν εγγραφή για νέες αιτήσεις μελών ενώ το ετήσιο κόστος συνδρομής για τα μέλη για το έτος 2016 θα είναι μόνο 10 ευρώ!!.
Β) Για τα μέλη της Αερολέσχης ανακοινώνεται ότι η συνδρομή για το κόστος πτήσης με το μοτοανεμόπτερό της ανέρχεται στο ποσό του 1ευρώ/ ανά λεπτού πτήσης με δυνατότητα πτήσεων 20λεπτης διάρκειας ειδικά για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , ενώ ο χρόνος ανεμοπορίας με σβηστό κινητήρα για ειδικές πτήσεις θα παρέχεται δωρεάν στα μέλη που θα αποδεικνύεται η προσφορά τους μέχρι νεότερης απόφασης του νέου Δ.Σ. που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι οι πτήσεις των μελών ,αερολεσχών που είναι ενταγμένες στην ΕΛΑΟ (ελληνική αεραθλητική ομοσπονδία) εξαιρούνται των τελών χρέωσης και εκσυγχρονισμού αεροδρομίων (που είναι 12 ευρώ).
Προϋπόθεση είναι η ανακοίνωση των ονομάτων των εγγεγραμμένων μελών στην ηλεκτρονική βάση μελών αερολεσχών που τηρείται από την ΥΠΑ.
Την αίτηση εγγραφής μέλους όπως και την υπεύθυνη δήλωση των γονέων όπου επιτρέπουν τις πτήσεις για τα παιδιά τους, μπορείτε να τι κατεβάσετε από την σελίδα της αερολέσχης www.airioa.gr
Ευχαριστούμε και σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε παρέα από ψηλά την καλύτερη θέα της πόλης μας και της περιοχής μας.

Αεροπορική Εορτή 3 έως 5 Ιουνίου, Δραστηριότητες

Η Αερολέσχη Ιωαννίνων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους τους φίλους της αεροπορίας, και πληρώματα από όλη την Ελλάδα στις εκδηλώσεις για την αεροπορική εορτή 2016 που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα από 3-5 Ιουνίου.

04052016


Δραστηριότητες
1) Από Παρασκευή 3 έως Κυριακή 5 Ιουνίου θα υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποιήσεων πτήσεων γνωριμίας με ελαφρά , υπερελαφρά αεροσκάφη αλλά και το μοτοανεμόπτερο της αερολέσχης για μέλη αερολεσχών , το κοινό , φοιτητές και μαθητές με την συγκατάθεση των γονέων.


2) Το υπόστεγο της αερολέσχης θα είναι επισκέψιμο ανά περιορισμένο αριθμό ατόμων ενώ στην αίθουσα του αεροδρομίου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με αφίσες των φίλων της Πολεμικής αεροπορίας αλλά και μια Θαυμάσια έκπληξη για μικρούς και μεγάλους φίλους. Ο εξομοιωτής πτήσεων της σχολής υπερελαφρών "μάθε να πετάς" θα διατίθεται για πτήσεις δωρεάν σε μικρά και " μεγάλα" παιδιά.


3) ακόμη μια έκπληξη για τα Γιάννενα θα απολαύσουν όσοι τυχεροί βρεθούν στην περιοχή της λίμνης όπου τουλάχιστον ένα υδροπλάνο θα κάνει χαμηλές προσεγγίσεις - επιδείξεις.


4) Το βράδυ του Σαββάτου 4 του μηνός θα πραγματοποιηθεί δεξίωση για πληρώματα και επισήμους όπου θα παρουσιαστούν προτάσεις από ομιλητές για την ανάπτυξη της γενικής αεροπορίας αλλά και την ασφάλεια των πτήσεων. Ο Αγροτικός Γυναικείος Ηπειρωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων (Γ.Η.Σ.) έχει αναλάβει το catering και ανάλογα με το κέφι μπορεί να υπάρχουν και εκεί εκπλήξεις.


5) Την Κυριακή το πρωί θα υπαρχει ξενάγηση - εκδρομή στα αξιοθέατα της πόλης για τους συνοδούς των πληρωμάτων.


Σας περιμένουμε όλους στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων!

Αίτηση εγγραφής μέλους Αερολέσχης Ιωαννίνων

Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμόνα